Laatste nieuws

Zaterdag 14 september 2019 deed Begraafplaats St. Barbara mee aan de Open Monumentendag Alkmaar.

Voor de jonge bezoekers lag er een speurtocht klaar. Het doel was graven te zoeken die op de foto’s gedeeltelijk waren afgebeeld.

Oudere bezoekers konden de in 1887 gebouwde kapel bezoeken. De kapel heeft zowel neo-gotische als neo-romaanse kenmerken en is, naar verluidt, door P.J.H. Cuijpers ontworpen.

De kapel staat sinds 1994 op de Gemeentelijke Monumentenlijst Alkmaar. Ook op de monumentenlijst staat het tegenwoordig als kantoor in gebruik zijnde gebouw dat tot 1987 dienst deed als doodgraverswoning, en het gebouw waarin zich het verblijf van de akkermedewerkers en de werkplaats bevinden.

In de kapel lag een Kijksleutel, de ‘sleutel’ tot de geschiedenis van de kapel vol verrassende en leuke weetjes, prachtige historische beelden en verborgen details.

De begraafplaats zelf is een oase van rust. Mooi aangelegd en met een herinneringsplek waar nabestaanden van overledenen waarvan het graf niet meer bestaat hun dierbaren kunnen herdenken.

De begraafplaats heeft er een herinneringsplek bij.

Op de begraafplaat St. Barbara is een mooi beplante herinneringsplek gemaakt voor alle overledenen die ooit op onze begraafplaats begraven of bijgezet zijn.
Voor nabestaanden van overledenen waarvan het graf niet meer bestaat kan dit een plek zijn om hun dierbaren te herdenken.
De herdenkingsplek bevindt zich aan de linkerkant van de begraafplaats, ter hoogte van de ingang van de kapel.

De kapel

4wht1dzsp5kvsxo9

Fotoalbum

d5gzbzairh2po45

Grafsoorten

af8jkib4ii7tumrv

Contact

main_bg